En sommaruppdateringStråkkvartett i F-dur av Haydn,  kammarmusikkonsert i Örebro i december 2016.

Nu har det varit dåligt med livstecken här igen, jag måste verkligen bättra mig! Men även om det stått stilla på sidan och bloggen så har det verkligen inte stått stilla i livet. 🙂

Jag gjorde en väldigt enkel, liten och komplikationsfri operation i början av sommaren som resulterade i att jag inte fick lyfta tungt och därmed inte kunde jobba på det jobb jag skulle haft under sommaren. Vanligt folk skulle ta tillfället i akt och vila, läsa böcker och allmänt ta det lugnt. Jag såg det som att jag helt plötsligt fick tid för att ta körkort. För köra bil fick jag göra, jag hade bara råkat utelämna den lilla detaljen att jag behövde lära mig hur när jag frågade läkaren.

Så jag letade upp en intensivkurs och helt plötsligt satt jag i en Skoda Fabia på vägarna i och kring Köping och tiden däremellan ägnades åt att plugga teori. Efter 3,5 väldigt intensiva veckor då jag mer eller mindre isolerade mig från allt hade jag körkortet färdigt! Så himla skönt, äntligen är den saken avklarad!

De senaste veckorna nu har ägnats åt att spana in bilar och sätta mig in i denna, för mig helt nya och främmande, värld. Det är tur att jag har kunnat släpa med mig pappa runt som hjälp och moraliskt stöd. Nu väntar jag spänt på att få hämta ut min röda, fina Seat Ibiza den 10 augusti som kommer att vara min kompis under de kommande tre åren! Tänk vad mycket kul vi kommer ha tillsammans när vi åker runt på spelningar och diverse jobb!

Men det finns ju en anledning till att jag helt plötsligt fått tummen ur och tagit tag i det här med körkort och bil såhär lite från ingenstans. Jo, att det verkligen var på tiden efter 10 år borde ju vara skäl nog men det finns ytterligare en anledning.
Jag har fått jobb till hösten!
De ringde och erbjöd mig ett 70% vikariat på kulturskolan i Hallsberg som fiollärare. Efter lite fundering kände jag att det var en möjlighet som jag inte kunde tacka nej till men tjänsten krävde egentligen körkort och tillgång till bil. De kunde tänka sig att göra undantag angående det och försöka lösa det på andra sätt och jag kollade upp buss- och tågförbindelser för att se så det skulle gå att lösa på det viset i nödfall. Men någonstans var det sparken jag behövde för att äntligen ta det där körkortet.
Kaxigt säger pappa och skrattar, att tacka ja till ett jobb som kräver körkort innan körkortet ens är påbörjat. Men man måste ju våga chansa lite här i livet också och det gick ju vägen! 😉

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *