Bröllopsfoto och verandamys 2


1/4000 sek | f/1.8 | 50 mm | ISO: 100

Just nu sitter jag ute på verandan och tittar ut över Vänern efter en trevlig middag och bara har det gott. Det blev mycket fläng och spring igår så min kropp är rätt trött idag men det var ett himla trevligt bröllop så det var det värt. 🙂 Skönt med en lugn dag idag, det har inte blivit särskilt mycket gjort utöver att fika och äta och det behövdes efter gårdagen. Har roat mig med att fota Otis, Toxens systers katt, och skrattade nyss åt Tox som fick jaga katten över halva gräsmattan när han smet ut. 🙂

Magen har faktiskt hållit sig rätt okej senaste dagarna. Har såklart haft ont men det har gått att hålla i styr hyfsat med värktabletter regelbundet. Jätteskönt att det har funkat hittills i alla fall! Igår kväll hade jag rätt ont efter allt fläng hela dagen men något annat hade jag inte räknat med heller.

Tox och jag tog massvis med foton under hela dagen igår och en hel del blev nog rätt bra ändå. Kul att få testa på att fota bröllop men nu märker jag verkligen att jag skulle behöva en kamera som har bättre brushantering om det blir mer bröllopsfotografering i fortsättningen. Lite mer ljusstark optik än mitt 50mm f/1.8 skulle också behövas.
Det var riktigt roligt att fota och jag skulle gärna fortsätta att fota mer porträtt och liknande. Träning ger ju färdighet sägs det. 😉

Tyvärr var det inte riktigt optimala förhållanden för att fota porträtt utomhus vid sjön där middagen hölls då det blåste massvis. Även där vi hittade lite lä och ändå kunde få med vacker bakgrund blåste det så mycket att bruden antingen hade ansiktet fullt av hår eller så var händerna i vägen för att hålla håret i styr. Riktigt knepigt!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Bröllopsfoto och verandamys

 • Josse

  Himla mysig bild! Synd med vinden bara, men så kan det vara ibland. Nästa gång får du hyra in en RIKTIGT stor person (eller elefant) som kan stå ivägen för vinden 😉

  Jag agerar gärna provmodell om jag någon gång lyckas ta mig upp till dina hemtrakter.

  • Ponyo Inläggsförfattare

   Jah, det hade nog behövs något himla stort för att ge lä i den där blåsten! 😛
   Åh, det vore jättekul att fota dig! 😀 Bara du är snäll och tålmodig mot en amatör. 😉 Kom och hälsa på snart! Så fort min kropp är snällare mot mig kommer jag till dig! 🙂