Kärlek och trygghet 5


Att kunna lita på en person till hundra-tio procent är en fantastisk känsla. Känslan att det finns någon där som gör vad som helst för en och alltid ställer upp är helt underbart.
När man har någon att somna bredvid varje kväll som inte har någonting emot att ligga och titta på en tills man somnar om man inte mår riktigt bra, bara för att vetskapen att man inte är vaken ensam gör att allting känns bättre. Det är lycka och trygghet, att veta att det alltid finns någon där för en varenda sekund av dygnet.

Jag vet att jag kan väcka Erik mitt i natten om jag mår dåligt och att han mer än gärna är vaken med mig. Jag märker hur han till varje pris försöker muntra upp mig när jag känner mig trött och nere. Han förstår när jag är sur och butter på allt annat och kanske råkar ta ut det på honom och kokar nudlar åt mig istället för att bli arg, för att han vet att jag blir ännu mer sur när jag är hungrig.

Jag har aldrig träffat någon som kan få mig att skratta trots att jag egentligen är på uruselt humör och mest av allt bara vill dra täcket över huvudet. Jag förstår inte riktigt hur det går till men oftast slutar det med att jag fräser lite skämtsamt att han är dum som får mig att skratta, vilket gör att vi båda bara skrattar ännu mer. Jag förstår inte hur han kan få mig att känna mig ännu mer himlastormande jättekär för varje dag som går trots att det gått snart ett halvår.

Det handlar kanske helt enkelt om att jag har träffat den man som är sådär helt sago-perfekt, som passar alldeles extra bra ihop med just mig. Sådär som man annars bara ser på romantiska filmer som egentligen inte ska kunna hända i verkliga livet. Redan första gången jag såg honom, sådär att jag kan komma ihåg varenda detalj, minns jag att jag tänkte: ”Det där, det där är någon alldeles speciell. Honom vill jag lära känna”.

Mycket har hänt sedan den dagen och det sista jag trodde var att jag skulle sitta här idag och inte riktigt veta var jag ska ta vägen för att jag älskar honom så mycket. Men en sak vet jag säkert, jag aldrig har känt mig såhär lycklig och trygg förut.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Kärlek och trygghet